preskoči na sadržaj
vijesti

Obavijest o odabiru - ekskurzija 8. razreda / Обавештење о избору - екскурзија 8. разреда Vijest ima dokument u privitku

Obavijest o odabiru – ekskurzija učenika 8. razreda, 2020. godina

 

Na zajedničkom roditeljskom sastanku 8. razreda koji je održan dana 19.02.2020. godine (srijeda) na predstavljanju ponuda po javnom pozivu za izvođenje ekskurzije 8. razreda učenika OŠ Borovo, predstavnik agencije Compakt iz Vukovara nije se pojavio u naznačeno vrijeme te su roditelji jednoglasno izabrali ponudu agencije Mare Panonium iz Vinkovaca.

 

Обавештење о избору – екскурзија ученика 8. разреда, 2020. година

 

На заједничком родитељском састанку 8. разреда који је одржан дана 19.02.2020. године (среда) на представљању понуда по јавном позиву за извођење екскурзије 8. разреда ученика ОШ Борово, представник агенције Kомпакт из Вуковара није се појавио у назначено време те су родитељи једногласно изабрали понуду агенције Маре Панониум из Винковаца.

  :: opširnije :: 


objavio: Srđan Vasiljević  datum: 23. 2. 2020. 13:33

Rezultati izbora pristiglih pon. za šk. u prirodi 3 i ekskurzija 8. / Резултати избора пристиглих пон.за шк.у природи 3 и екскурзија 8. Vijest ima dokument u privitku

Rezultati izbora pristiglih ponuda za školu u prirodi 3. razreda i školske ekskurzije učenika 8. razreda / Резултати избора пристиглих понуда за школу у природи 3. разреда и школске екскурзије ученика 8. разреда

  :: opširnije :: 


objavio: Srđan Vasiljević  datum: 17. 2. 2020. 15:05

Javni poziv za ekskurziju (8.razred) / Јавни позив за екскурзију (8. разред) Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Srđan Vasiljević  datum: 30. 1. 2020. 15:23

Javni poziv za Školu u prirodu (3.razred) / Јавни позив за Школу у природу (3. разред) Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Srđan Vasiljević  datum: 30. 1. 2020. 15:22

Proslava školske slave - Svetog Save / Прослава школске славе - Светог Саве

U nazočnosti Njegovog Preosveštenstva Episkopa osečkopoljskog i baranjskog Gospodina Heruvima, svih učenika i nastavnika naše škole, velikog broja Borovaca i gostiju iz okolnih mjesta, Osnovna škola Borovo je jučer, 27.1.2020. proslavila školsku slavu – Svetog Savu.

Fotografije sa svečane akademije možete pogledati klikom na opširnije.

У присуству Његовог Преосвештенства Епископа осечкопољског и барањског Господина Херувима, свих ученика и наставника наше школе, великог броја Бороваца и гостију из околних места, Основна школа Борово је јуче, 27.1.2020. прославила школску славу – Светог Саву.

Фотографије са свечане академије можете погледати кликом на опширније.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milan Kolundžija  datum: 28. 1. 2020. 09:14

Predupis djece za prvi razred 2020./2021. -Предупис деце за први разред 2020/2021.

OSNOVNA ŠKOLA BOROVO

Trg palih boraca 30

32227 Borovo

 

O B A V I J E S T

Osnovna škola Borovo poziva roditelje djece, koja su rođena u razdoblju od 01. travnja 2013. do 31. ožujka 2014. godine, da izvrše predupis djece u prvi razred, od 03. do 17. veljače, radnim danom u vremenu od 11,00 do 13,00 sati.

Molimo roditelje da na predupis ponesu OIB i JMBG djeteta.

 

                                                                                          Ravnatelj:          

                                                                               Tihomir Jakovljević, prof.

                         

 

 

ОСНОВНА ШКОЛА БОРОВО

Трг палих бораца 30

32227 Борово

 

                                        О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Основна школа Борово позива родитеље деце, која су рођена у раздобљу од 01. априла 2013. до 31. марта 2014. године, да изврше предупис деце у први разред, од 03. до 17. фебруара, радним даном у времену од 11,00 до 13,00 часова.

Молимо родитеље да на предупис понесу ОИБ и ЈМБГ детета.

 

                                                                                         Директор:          

                                                                         Тихомир Јаковљевић, проф.

  :: opširnije :: 


objavio: Srđan Vasiljević  datum: 23. 1. 2020. 14:59

SREТNI PRAZNICI / СРЕЋНИ ПРАЗНИЦИ

  :: opširnije :: 


objavio: Milan Kolundžija  datum: 24. 12. 2019. 10:22

Podjela novogodišnjih paketića / Подела новогодишњих пакетића

     Na dugo iščekivani zimski raspust i novogodišnje blagdane učenici naše škole otišli su još sretniji jer su im zadnji nastavni dan u prvom polugodištu podjeljeni novogodišnji paketići. Za ovu već tradicionalnu podjelu paketića zaslužna je Općina Borovo koja vodi brigu o najmlađima na teritoriji svoje općine. Na ovaj način naša općina ne samo da uveseljava djecu i učenike nego i na razne druge načine pomaže roditeljima školaraca u subvencioniranju dječjih ekskurzija, škole u prirodi, nabavke udžbenika i sl. Učenike je razveselio i Dramski ansambl Kulturno-umjetničkog društva “Branko Radičević” iz Pačetina s predstavom za djecu “Potraga za Deda Mrazom”.

Svima se u ime učenika i roditelja od srca zahvaljujemo!

 

     На дуго ишчекивани зимски распуст и новогодишње празнике ученици наше школе отишли су још срећнији јер су им задњи наставни дан у првом полугодишту подељени новогодишњи пакетићи. За ову већ традиционалну поделу пакетића заслужна је Општина Борово која води бригу о најмлађима на територији своје општине. На овај начин наша општина не само да увесељава децу и ученике него и на разне друге начине помаже родитељима школараца у субвенционирању дечијих екскурзија, школе у природи, набавке уџбеника и сл.Ученике је развеселио Драмски ансамбл Културно-уметничког друштва “Бранко Радичевић” из Пачетина с представом за децу “Потрага за Деда Мразом” 

Свима се у име ученика и родитеља од срца захваљујемо!

  :: opširnije :: 


objavio: Milan Kolundžija  datum: 24. 12. 2019. 09:29

ŠKOLSKI MEDNI DAN / ШКОЛСКИ МЕДНИ ДАН

Prvašići naše škole dobili domaći med i sudjelovali u Školskom mednom danu. Učenici prvih razreda naše škole sudjelovali su u projektu  Školskog mednog dana. Na mednom satu su  osvijestili  važnost zdrave prehrane te su naučili koliko je med zdrava namirnica i koje nutritivne vrijednosti ima te da bi bilo poželjno povećati unos meda u prehrani djece. Upoznali su život pčela i   važnost  pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost. Posebno su ih razveselile vrećice s domaćim medom u nacionalnim staklenkama te slikovnicama i promotivnim materijalom koje su dobili na poklon.

Првачићи наше школе добили домаћи мед и учествовали у Школском медном дану. Ученици првих разреда наше школе учествовали су у пројекту  Школског медног дана. На медном часу су  освестили  важност здраве прехране те су научили колико је мед здрава намирница и које нутритивне вредности има те да би било пожељно повећати унос меда у организам у прехрани деце. Упознали су живот пчела и   важност  пчеларства за свеукупну пољопривредну производњу и биолошку разноликост. Посебно су их развеселиле врећице с домаћим медом у националним стакленкама те сликовницама и промотивним материјалом које су добили на поклон.

  :: opširnije :: 


objavio: Milan Kolundžija  datum: 9. 12. 2019. 19:12

KAKO ZAŠTITITI DJECU NA INTERNETU / КАКО ЗАШТИТИТИ ДЕЦУ НА ИНТЕРНЕТУ Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milan Kolundžija  datum: 4. 12. 2019. 18:56

16. listopada - DAN HRANE / 16. октобар - ДАН ХРАНЕ

Svјetski dan hrane se širom svijeta obiljžava 16. listopada u čast datuma osnivanja Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija 1945. Ovaj dan obilježavaju i mnoge druge organizacije koje se bave bezbednošću hrane, uključujući i Svetski program za hranu i Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede. Učenici 2. i 4. razreda naše škole su povodom ovog dana pokazali svoje umijeće u pripremi peciva.

 

Светски дан хране се широм света обележава 16. октобра у част датума оснивања Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација 1945. Овај дан обележавају широко многе друге организације које се баве безбедношћу хране, укључујући и Светски програм за храну и Међународни фонд за развој пољопривреде. Ученици 2. и 4. разреда наше школе су поводом овог дана показали своје умеће у припреми пецива.

  :: opširnije :: 


objavio: Milan Kolundžija  datum: 17. 10. 2019. 09:36

POSJET OSIJEKU / ПОСЕТА ОСИЈЕКУ

U ponedjeljak 7.10.2019., učenici nižih razreda OŠ „Borovo“ su posjetili grad na Dravi. U dječjem kazalištu  „Branka Mihaljevića“ učenici su imali prigodu pogledati predstavu „Lav koji nije znao čitati“. Nakon predstave, zadovoljnog aplauza i oduševljenja učenici su se uputili ka osječkoj Tvrđi. Nakon kraće šetnje kroz samu Tvrđu, vrijeme je dozvolilo da se zabave na obližnjem igralištu, a u povratku do autobusa prošetaju pored Drave. 

 

 

У понедељак 7.10.2019., ученици нижих разреда ОШ „Борово“ су посетили град на Драви. У дечјем позоришту  „Бранка Михаљевића“ ученици су имали прилику погледати представу „Лав који није знао читати“. Након представе, задовољног аплауза и одушевљења ученици су се упутили ка осјечкој Тврђи. Након краће шетње кроз саму Тврђу, време је дозволило да се забаве на оближњем игралишту, а у повратку до аутобуса прошетају поред Драве.  

  :: opširnije :: 


objavio: Milan Kolundžija  datum: 8. 10. 2019. 10:41

19. ZMAJADA / 19. ЗМАЈАДА

U organizaciji aerokluba „Borovo“ Vukovar, jučer je održana 19. po redu Dječja zmajada. Naša škola je ekipno osvojila drugo mjesto, a u pojedinačnoj konkurenciji, Sara Lončarević,  učenica 8.b razreda osvojila je treće mjesto.

 

У организацији аероклуба „Борово“ Вуковар, јуче је одржана 19. по реду Дечја змајада. Наша школа је екипно освојила друго место, а у појединачној конкуренцији, Сара Лончаревић,  ученица 8.2 разреда освојила је треће место.

  :: opširnije :: 


objavio: Milan Kolundžija  datum: 22. 9. 2019. 10:09

Priziv Svetog Duha za početak nove školske godine / Призив Светог Духа за почетак нове школске године

Počela je nova školska godina. Kao i svake godine učenici su u Hramu Prenosa moštiju Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana prisustvovali prizivu Svetog Duha za uspješan početak školske godine. Blagodat Svetog Duha na učenike i učitelje prizvao je Episkop osečko – poljski i baranjski gospodin Heruvim. Nakon Svete Liturgije, priređeno je posluženje u crkvenom domu za učenike, učitelje i roditelje.

U 14 sati predstavnik Vlade AP Vojvodine Nebojša Vojnović, delegacija Zajedničkog vijeća općina na čelu sa predsjednikom Srđanom Jeremićem, podijelili su besplatne udžbenike i radne bilježnice svim učenicima. Zajedničko vijeće općina, pokrajinska Vlada Vojvodine i grad Novi Sad obezbedili su radne bilježnice za učenike od 1. do 5. razreda i školske torbe za učenikе 1. razreda. Općina Borovo je financirala kupnju radnih bilježnica od 6. do 8. razreda, te je kao i prošle godine, svakom učeniku 1. razreda općina dodijelila 500 kuna.

U ime učenika i roditelja, zahvaljujemo se Vladi AP Vojvodine, gradu Novom Sadu,  Zajedničkom vijeću općina i općini Borovo.

U popodnevnoj smjeni, u sportskoj dvorani OŠ Borovo,  blagodat Svetog Duha na učenike i učitelje prizvali su sveštenici protojerej-stavrofor Čedo Lukić i jerej Dragan Serdar.

 

Почела је нова школска година. Као и сваке године ученици су у Храму Преноса моштију Светог првомученика и архиђакона Стефана присуствовали призиву Светог Духа за успешан почетак школске године. Благодат Светог Духа на ученике и учитеље призвао је Епископ осечко – пољски и барањски господин Херувим. Након Свете Литургије, приређено је послужење у црквеном дому за ученике, учитеље и родитеље.

У 14 часова  представник Владе АП Војводине господин Небојша Војновић, делегација Заједничког већа општина на челу са председником Срђаном Јеремићем, поделили су бесплатне уџбенике и радне свеске свим ученицима. Заједничко веће општина, покрајинска Влада Војводине и град Нови Сад обезбедили су радне свеске за ученике од 1. до 5. разреда и школске торбе за ученике 1. разреда. Општина Борово је финансирала куповину радних свески од 6. до 8. разреда, те је као и прошле године, сваком ученику 1. разреда општина доделила 500 куна.

У име ученика и родитеља, захваљујемо се Влади АП Војводине, граду Новом Саду,  Заједничком већу општина и општини Борово.

У поподневној смени, у спортској сали ОШ Борово,  благодат Светог Духа на ученике и учитеље призвали су свештеници протојереј-ставрофор Чедо Лукић и јереј Драган Сердар.

  :: opširnije :: 


objavio: Milan Kolundžija  datum: 9. 9. 2019. 21:34

Obavijest o načinu realizacije odmora učenika u skladu s Odlukom o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. /Обавештење о начину реализације одмора ученика у складу с Одлуком о почетку и завршетку наставне године, броју радних дана и трајању одмора ученика основних и средњих школа за школску годину 2019/2020. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici,

U skladu sa člankom 4. stavkom 3. Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. – dalje: Odluka (NN 48/2019), i nakon provedenog postupka prikupljanja mišljenja osnovnih i srednjih škola nad kojima ima osnivač prava, Vukovarsko-srijemska županija odlučila je odmor za učenike organizirati u skladu sa člankom 4. stavkom 1. podstavkom 1. Odluke:

 • Nastavna godina počinje 9. rujna 2019. godine, a završava 17. lipnja 2020.

 • zimski odmor za učenike počinje 23. prosinca 2019. i traje do 10. siječnja 2020., s tim da nastava počinje 13. siječnja 2020.

 • proljetni odmor za učenike počinje 10. travnja 2020. i završava 17. travnja 2020., s tim da nastava počinje 20. travnja 2020.

  Obavijest Vukovarsko-srijemske županije se nalazi u privitku.

   

  Поштовани родитељи и ученици,

  У складу са чланом 4. ставом 3. Одлуке о почетку и завршетку наставне године, броју радних дана и трајању одмора ученика основних и средњих школа за школску годину 2019/2020. – даље: Одлука (НН 48/2019), и након проведеног поступка прикупљања мишљења основних и средњих школа над којима има оснивач права, Вуковарско-сријемска жупанија одлучила је одмор за ученике организовати у складу са чланом 4. ставком 1. подставом 1. Одлуке:

 • Наставна година почиње 9. септембра 2019. године, а завршава 17. јуна 2020.

 • зимски одмор за ученике почиње 23. децембра 2019. и траје до 10. јануара 2020., с тим да настава почиње 13. јануара 2020.

 • пролећни одмор за ученике почиње 10. априла 2020. и завршава 17. априла 2020., с тим да настава почиње 20. априла 2020.

  Обавештење Вуковарско-сријемске жупаније се налази у прилогу.

  :: opširnije :: 


objavio: Srđan Vasiljević  datum: 27. 6. 2019. 16:37

Obavijest za roditelje (Projekt - BESPLATNA ŠKOLSKA PREHRANA "UŽINA ZA SVE IV")/ Обавештење за родитеље (Пројекат - БЕСПЛАТНА ШКОЛСКА ПРЕХРАНА "УЖИНА ЗА СВЕ IV") Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo demografije i ove godine Osigurava školsku prehrane za djecu „UŽINA ZA SVE IV“ u okviru FEAD-a. Projektom se  osigurava besplatna prehrana u školskoj godini 2019./2020.

Natječaj će obuhvatiti samo jedan kriterij - dijete iz obitelji koji su korisnici prava na doplatak za djecu.

Molimo SVE roditelje da ispune Zahtjev, roditelji koji nisu dosad donijeli Rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu ili potvrdu o primitku doplatka za djecu da ga donesu zajedno sa ispunjenim Zahtjevom najkasnije do 06.09.2019. u OŠ Borovo.

Zahtjev Vam se nalazi u privitku.

 

Министарство демографије и ове године Осигурава школску прехране за децу „УЖИНА ЗА СВЕ IV“ у оквиру ФЕАД-а. Пројектом се  осигурава бесплатна прехрана у школској години 2019/2020.

Конкурс ће обухватити само један критеријум - дете из породице који су корисници права на доплатак за децу.

Молимо СВЕ родитеље да испуне Захтев, родитељи који нису досад донели Решење о признавању права на доплатак за децу или потврду о примитку доплатка за децу да га донесу заједно са испуњеним Захтевом најкасније до 06.09.2019. у ОШ Борово.

* Захтев Вам се налази у прилогу.

  :: opširnije :: 


objavio: Srđan Vasiljević  datum: 19. 6. 2019. 13:06
» Arhiva naših vijesti    
 


Oglasna ploča

Raspored zvonjenja OŠ Borovo / Распоред звоњења ОШ Борово

                                         

  

 


Kalendar rada 2018./2019.


Termini informacija


Raspored dežurstva


Kalendar
« Ožujak 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Tražilica

E-dnevnik

         


CARNet webmail

preskoči na navigaciju